חיפושדלג על חיפוש

דלג על

קיבלתם אבחנה של הפרעת קשב וריכוז? כל מה שחשוב לדעת

היום, המודעות להפרעות קשב וריכוז היא גבוהה ולכן הורים רבים, ששמים לב לסימנים בהתנהגות של ילדיהם וחושדים שהם סובלים מהפרעות קשב וריכוז, לוקחים את ילדיהם לאבחון מקצועי.
האבחון הוא הדרך המקצועית היחידה לקבוע אם לילדים יש הפרעת קשב וריכוז ואם היא משולבת עם היפראקטיביות. כשיש לכם אבחון ביד, תוכלו סוף סוף להבין איזה תהליך טיפולי צריכים הילדים וגם להוציא את האישורים הרלוונטיים, שיכולים להקל על הילדים במסגרות השונות.
למשל, עם אישור שהילדים סובלים מהפרעת קשב וריכוז הם יוכלו לקבל תוספת זמן במבחנים או להיבחן בעל פה.
מהי הפרעת קשב וריכוז
הפרעת קשב וריכוז היא הפרעה נוירו התפתחותית שאת הסימנים שלה אפשר לראות בתקופת הילדות.
יש ילדים שאצלם ההפרעה מתבטאת בקשיי מיקוד, בתנועתיות יתר, ובחוסר תשומת לב, ויש כאלה שמדברים בקול רם במיוחד או חווים קושי לארגן ולהתארגן, או עיכוב שפתי והתפתחותי.
בדרך כלל, ההפרעה מלווה את הילדים בכל תחומי החיים – בקשרים שלהם עם ילדים אחרים ועם בני משפחה, בלימודים ובשעות הפנאי.
התעלמות מהבעיה עלולה להעמיק את הפערים החברתיים שנוצרים בעקבות ההפרעה ולפגוע בביטחון ובדימוי העצמי של הילדים שמתקשים להתרכז בלימודים ולכן מרגישים שהם לא טובים מספיק.
זאת בדיוק הסיבה שחשוב לקבל אבחון להפרעת קשב וריכוז, שבודק איך הילדים מתנהגים בסביבה מלאת הפרעות ועד כמה הם מסוגלים לשמור על עקביות וריכוז לאורך זמן.
האבחון קבע שהילדים סובלים מהפרעת קשב וריכוז? זה הזמן לבנות תוכנית. הנה השלבים שכדאי לקחת בחשבון.
שלב 1 – הסבירו לילדים והודיע לסביבה
לפני הכול, הסבירו לילדים מה היו תוצאות האבחון בצורה שמתאימה לגיל שלהם. התייעצו עם אנשי מקצוע על הדרך שבה כדאי לספר לילדים על החדשות, כך שהבשורה תהיה גם רגועה וגם מעצימה.
אם אתם מרגישים מבולבלים ולחוצים, אפשר גם לדחות את השיחה לשלב שבו כבר יש לכם תוכנית פעולה ברורה ואתם רגועים יותר.
לאחר מכן, כדאי לעדכן את הסביבה הקרובה מה היו תוצאות האבחון, כדי שיוכלו לאמץ גישה יותר סבלנית ויבינו את הקשיים שהילדים מתמודדים איתם.
במיוחד כדאי להודיע על כך לצוות החינוכי, כדי שיהיו מעורבים בתהליך, ידעו איך להתייחס לילדים במסגרת החינוכית ויערכו את ההתאמות הנדרשות כדי לעזור לילדים גם ברמה ההתנהגותית וגם ברמה הלימודית.
שלב 2 – לימדו על קשב וריכוז
חקרו את התופעה ולימדו כל מה שחשוב לדעת עליה, כדי שתוכלו לתת מענה מקיף ולספק תמיכה מירבית לילדים.
גם בשלב זה מומלץ להתייעץ עם מומחים ואנשי מקצוע, ואפשר גם לדבר עם הורים אחרים לילדים שאובחנו עם ההפרעה, כדי ללמוד מהניסיון שלהם ולקבל תמיכה.
שלב 3 – הכירו את אפשרויות הטיפול
בחנו את דרכי הטיפול הזמינות לכם וזכרו שלכל ילדה וילד מתאימה שיטת טיפול שונה. תנו להם להתנסות ורק לאחר מכן קבעו מה אפקטיבי ומה עוזר להם.
טיפול התנהגותי יכול לתת לכם ולילדים ארגז כלים שיעזור למתן את תסמיני ההפרעה, כשטיפול באמנות, דרמה ומוזיקה יכולים להרגיע, לשפר את היכולת להתמקד, לבטא רגשות ולעזור לילדים להתמודד גם עם פעולות מונוטוניות.
בתוך כך, טיפולים במסגרות קבוצתיות יכולים לעזור לילדים לחזק את הכישורים הבינאישיים שלהם ואת המיומנויות החברתיות.
נסו לעזור לילדים למצוא את סגנון ההתנהלות והלמידה שמתאימים להם ועוזרים להם לנהל שגרה.
כדאי גם לנסות את תוסף התזונה ריכוזית – פורמולת צמחים שמטרתה לעזור לשפר את הריכוז והתפקוד הקוגניטיבי.
בר ימיןדלג על בר ימין