ניהול קריירה עם הפרעות קשב וריכוז
בזירה התעסוקתית התחרותית שמשתנה בקצב מהיר ומציבה אתגרים בלי סוף, אנשים עם הפרעות קשב וריכוז עלולים למצוא את עצמם מתקשים יותר מאחרים לקבל משרות ותפקידים. מציאת העבודה הנכונה והסגנון התעסוקתי המדויק, ותרגול של טכניקות לשיפור המיקוד יכולים לעזור מאוד לאנשים אלה לקדם את הקריירה שלהם.
אז איך תוכלו לאתר את הג'וב האולטימטיבי ולתפקד היטב בעבודה, גם כשעליהם למלא משימות מונוטוניות שדורשות תשומת לב מרבית? הנה כמה טיפים.
העבודות הנכונות לכם
התאמת סביבת העבודה ליכולות שלכם היא המפתח להצלחה.
הכוונה תעסוקתית ייעודית יכולה לעזור לכם למצוא את המיקוד התעסוקתי הנכון לכם. אם אתם מעדיפים להכווין את עצמכם, חשוב שתאפיינו את החוזקות והחולשות שלכם כדי שתוכלו להבין איזה ערך מוסף אתם מציעים למקום העבודה. בשלב הבא, חפשו משרות שבהן תוכלו להביא לידי ביטוי את המיומנויות החזקות שלכם וגם ליהנות ממה שתעשו, כדי שלא תשתעממו בקלות ותצליחו לשמור על מוטיבציה לאורך זמן.
יש אנשים שמעדיפים עבודות שטח שמחייבות תנועה, אחרים בוחרים בעבודה שמצריכה תקשורת רציפה עם לקוחות ויש גם מי שמחפשים עבודה מול המחשב. כדאי לבחור מסגרת שתכיר באתגרים שאיתם אתם מתמודדים ותדע לתמוך בעת הצורך.
אולי זה המקום לציין שמחקרים רבים הצביעו על כך שאנשים רבים עם הפרעות קשב וריכוז מפגינים נטיות אומנותיות וחשיבה יצירתית, ולכן רבים מהם עוסקים בתחומים כמו מוזיקה, פרסום ומדיה.
ניהול זמן – שם המשחק
המרדף אחרי הזמן מוכר לכל מי שמנהל אורח חיים מודרני, אבל אנשים עם ADD ו-ADHD עלולים להיתקל בקשיים רבים יותר. לכן, חשוב ללמוד איך לנהל את הזמן בחוכמה.
יש כל מיני דרכים שיעזרו לכם לנהל את הזמן שלכם, אבל הפשוטה ביותר היא לערוך רשימה של המשימות הפתוחות שדורשות טיפול ואז לארגן אותן לפי סדר עדיפויות, להתחיל בדחופות ביותר ולהמשיך בדחופות פחות.
תוכלו גם להשתמש בכלים שונים, כמו תוכנות לניהול פרויקטים או התראות בסלולרי שיעזרו לכם לזכור את הדד-ליין של משימות ואפילו להקצות לכם זמן לכל משימה ומשימה. למשל: בבוקר עונים למיילים, בצהריים מתקדמים בפרויקט ולקראת סוף היום מכינים רשימת משימות למחר. אל תשכחו לציין מה בוצע ומה נשאר פתוח.
בכל מקרה, חשוב מאוד לקבוע יעדים ריאליים למימוש ומשימות ריאליות לביצוע, כדי להימנע מתחושת לחץ שעלולה להחריף את קשיי הריכוז שלכם.
פיתוח אסטרטגיות שעובדות בשבילכם
לכל אדם יש טכניקות שעוזרות לו להגיע ליעד המבוקש ויהיה עליכם להבין איזו טכניקה מתאימה לכם. מכל מקום, נסו כמה או את כל הטכניקות הבאות: סביבת העבודה נקייה מהסחות דעת ורעשי רקע, כיבוי התראות בטלפון ומיילים עד סיום המשימה, תיעוד הפרטים או חזרה עליהם בעל פה, הקלטת ישיבות חשובות, חלוקת משימות גדולות למשימות קטנות והקפדה על יצאה להפסקת התרעננות בין משימה למשימה.
באופן כללי, מומלץ לאנשים עם הפרעות קשב וריכוז והיפראקטיביות לזוז ולגוון את המקום הפיזי שממנו הם עובדים, כי כך הם פורקים קצת אנרגיות לפני שהם עוברים למשימה הבאה או ממשיכים עם המשימה שעל הפרק.
סגנון החיים קובע את התפקוד בעבודה
לאורח החיים שלכם יש השפעה ישירה על הביצועים במקום העבודה ולכן חשוב שתשנו טוב בלילה, בייחוד לפני ראיונות או מצגת חשובה, תצמצמו צריכה של משקאות אלכוהוליים ומוצרי מזון מעובדים ועתירי סוכר, ותבדקו אם יש לכם חסרים תזונתיים שאותם אפשר להשלים אם על ידי מזון או על ידי תוספי מזון. בנוסף, מאוד מומלץ שתעסקו בפעילות גופנית קבועה כי זו תורמת לאיזון ולעירנות.
לבסוף, טיפ מנצח לסובלים מהפרעת קשב וריכוז: פתקים פתקים פתקים! היעזרו בפתקים כדי לזכור ולתכנן. גם לפני שיחה או פגישת עבודה, כתבו את הנושאים שעליהם תדברו על פתק. כך, לא תשכחו כלום והמרץ שלכם יוקדש כולו לעשייה במקום לחיטוט בזכרונכם.