חיפושדלגו ל חיפוש
פרמה גורי - חלק מהטבע שלך pharma guri - coming from nature
חיפושדלגו ל חיפוש
דלגו ל

שקט, מתרכזים: איך לעזור לילדים שמתמודדים עם הפרעות קשב וריכוז


הפרעות קשב וריכוז משפיעות על מבוגרים ועל ילדים כאחד, ועל פי המאפיינים שלהן נחלקות לשני סוגים של משפחות: אימפולסיביות והיפראקטיביות, וקשיי קשב וריכוז. ילדים שיש להם קשיי קשב וריכוז עשויים להתקשות לשמור על ריכוז לאורך זמן ולהתארגן בזמן, ולרחף ולחלום לעיתים קרובות. לעומת זאת, ילדים עם היפראקטיביות ואימפולסיביות חווים יותר קשיי ויסות, כמו קושי לשבת במקום, התפרצות לדברי אחרים וקושי לחכות לתורם, וכן תזזיתיות והתרוצצות גם כשהסביבה או הסיטואציה לא מתאימות לזה. ראוי לציין שילדים רבים מציגים התנהגות שמשלבת תסמינים משני העולמות האלה – קשיי קשב וריכוז לצד פעלתנות יתר וקושי בדחיית סיפוקים.
עולם לא תמיד מותאם
לא פעם, עולמם של הילדים לא מותאם כלל לאלה שסובלים מהפרעות קשב וריכוז. דברים שהייתם מצפים שילדים בלי הפרעת קשב וריכוז יעשו בקלות, עלולים להיות קשים עד בלתי אפשריים לילד שכן סובלים מההפרעה. 
עם זאת, היום יש דרכים שונות לטפל בהפרעות ובהשלכות שלהן, וביניהן ייעוץ פסיכיאטרי, הקניית הרגלי למידה, טיפול פסיכולוגי, טיפול בעזרת בעלי חיים ועוד. שימוש יומיומי בתוסף התזונה ריכוזית עשוי גם הוא להועיל לילדים עם הפרעות קשב וריכוז.
אז איך עוד תוכלו לעזור לילדים שלכם להתמודד?
חזקו התנהגויות חיוביות
הדבר החשוב ביותר הוא לתת לילדים חיזוקים. ההתנהגות של ילדים עם קשיי קשב וריכוז עשויה לעורר תגובות שליליות רבות בקרב הילדים בכיתה והמבוגרים בחייהם. תגובות אלה יוצרות אוסף של חוויות קשות בכל הקשור לאינטראקציה עם הסביבה ומעוררות תחושה של אשמה, חוסר הצלחה ותסכול אצל הילדים. מסיבה זו, לא מעט ילדים עם קשיי קשב וריכוז סובלים מערך עצמי נמוך. לכן, אל מול הפידבק השלילי התמידי כדאי ליצור אצל הילדים גם חוויות של הצלחה, קטנות וגדולות, ולתת להם שפע של מחמאות וחיזוקים חיוביים בכל פעם שאתם שמים לב לשיפור ביכולות שלהם או אפילו בכל פעם שהם מתאמצים לעשות כפי שמצופה מהם. החיזוקים החיוביים יגדילו את הסיכוי שהילדים יחזרו על ההתנהגויות החיוביות שאותן סימנתם כרצויות, ויעזרו לעורר בהם תחושת מסוגלות ומוטיבציה.
אלטרנטיבות מהנות וזמן איכות
בדרך כלל, בגילאי בית ספר הציפיות מהילדים נסובות סביב הביצועים הלימודיים שלהם. אצל ילדים עם הפרעת קשב וריכוז תחום זה עלול לגרום לתסכול ולקושי. כדי לשפר את הרגשתם, אפשרו לילדים להשתתף בפעילויות נוספות ומגוונות - כאלה שמעניינות אותם או שהם נהנים מהן. כך, הם יוכלו לחוות הצלחה בתחומים אלטרנטיביים ופעילויות אלה גם יכולות לעזור להם להתמודד עם הסימפטומים שלהם. למשל, פעילות ספורטיבית יכולה לעודד את הילדים לפרוק אנרגיה בצורה נכונה ויעילה, ולעזור להם לשפר את יכולת הריכוז שלהם.
לבסוף, נסו להקדיש לילדים זמן איכות שכולל פעילויות שאהובות עליהם ומשתתפים בהן גם ההורים וגם האחים או האחיות. כך תיצרו בילוי משפחתי שייתן לילדים תשומת לב חיובית וכיפית.
מאת צוות מומחים מטעם בטיפולנט - פורטל לשירותים פסיכולוגיים שכולל פסיכולוגים ומטפלים במגוון תחומי טיפול
קופון הנחה - ריכוזית
צרו קשרדלגו ל צרו קשר

צרו קשר

*
*
מין
* שדות המסומנים בכוכבית הינם שדות חובה
*
checked
עבור לתוכן העמוד