תרופות להפרעות קשב וריכוז והקשר לאירועי לב אצל ילדים
שימוש בתרופות להפרעות קשב וריכוז בילדים (כגון ריטלין) עלול להכפיל את הסיכון לאירועי לב בילדים, כך מצא מחקר חדש בדנמרק
על פי מחקר חדש שהשווה את שיעור אירועי לב אצל כלל האוכלוסיה לעומת ילדים שנטלו תרופות לטיפול בבעיות קשב כגון: ריטלין או סטרטרה, נמצא כי הסיכון לעליה בלחץ הדם, עליה בדופק או אפילו לאירועי לב שונים כפול אצל ילדים שנוטלים את התרופות הנ"ל. רשות התרופות האמריקניות ממליצה להימנע משימוש בתרופות הללו בקרב ילדים בעלי סיכון לבעיות לב וכלי דם.
המחקר נערך בדנמרק וסקר נתונים של כ- 714,000 ילדים על פני 9.5 שנים בממוצע. המחקר התפרסם ב- 23 ביוני 2014 בכתב עת לפסיכו-פרמקולוגיה של הילד והמתבגר.
על פי עמותת "מגן לזכויות אנוש" , שיעור הילדים באוכלוסיה שנוטל תרופות להפרעת קשב וריכוז גבוה בהרבה משכיחות התופעה הצפויה באוכלוסיה.
לטענת מנכ"לית העמותה, גת מגידו, מערכת החינוך בעצמה משווקת באופן אקטיבי את השימוש בריטלין ותרופות דומות וזאת מסיבת הנוחות של המערכת בלבד. עוד מגיל הגן מערכת החינוך מפנה את הילדים לאבחונים מייאשים ולא עושה מספיק על מנת להפחית זאת, גם במקרים הדורשים חינוך של סבלנות מינימאלית. האבחונים, כולל מבחן "טובה" הינם "מלכודת" לשמה, ומבוססים על קריטריונים שרירותיים ולכן גם מתייגים וגורמים לסימום נרחב ומיותר של דור העתיד.
על פי נתוני משרד הבריאות, משקלם הכולל של הכדורים הכימיים המשווקים בישראל מדי שנה עומד על 6 טון בממוצע! וכן משקל החומר הפעיל של החומר המסוכן מתילפינדאט, המשווק מדי שנה, הוא טון אחד!
העמותה דורשת ממשרד הבריאות להגביל את ההיתרים על פרסומת של ריטלין וקונצרטה, וקוראת למשרד החינוך להפסיק את ההפניה של תלמידים לאבחונים המתייגים בקשב וריכוז, ולהשתמש אך ורק באמצעים חינוכיים בילדים מתחת לגיל 18.
יהודה קורן,
דובר
עמותת מגן לזכויות אנוש
נצידי ועדת האזרחים לזכויות אדם בינלאומיות
ריכוזית נבחנה על ילדים הסובלים מהפרעות קשב וריכוז ונמצאה כמשפרת תוצאות מבחן TOVA
לחצו כאן לקופון הנחה
מוצר זה אינו תרופה ולא נועד לרפא או למנוע מחלה