הפרעות קשב וריכוז והכנת שיעורי בית
לא תמיד קל לנו ההורים לשבת ולעבוד עם ילדינו על שיעורי הבית או להכין אותם למבחנים. הם רוצים לשחק, הם מעוניינים לצפות בטלוויזיה, מתחשק להם לאכול,הם מנסים להימנע מהישיבה הממושכת ומהריכוז הנדרש להצלחה במשימה.
תחשבו שאם כל כך קשה לפעמים עם ילדים שלרוב מתרכזים בקלות, כמה מאתגר לתרגל עם ילדים הסובלים מהפרעות קשב וריכוז. כמובן שהכל תלוי בהנחלה אפקטיבית של הרגלי למידה, עקביות, חזרה ומוטיבציה. יש לנו מספר טיפים עבור הורים לילדים עם הפרעות קשב וריכוז.
טריטוריה פרטית
חשוב מאוד להקצות חלל מיוחד ללמידה כדי לנטרל את האזור מרעשי רקע העלולים לפגוע ברמת הריכוז של הילד. אם הילד חולק חדר עם אחיו, ניתן למצוא זמן ללמידה כשהם אינם בחדר או לייצר עם מחיצה את החלל הפרטי המבוקש. כמו כן, רצוי ששולחן הכתיבה יהיה רחוק מהטלוויזיה ושבאותה שעה לא יהיו הפרעות כגון משחקי אחים, רעש מהמטבח וכדומה.התמסרו לזמן הלמידה ככל יכולתכם, אל תדברו תוך כדי בטלפון וכדומה.
מצאו את הזמן הנכון
טיימינג הוא הכל בחיים וגם בלמידה של ילדים עם הפרעות קשב וריכוז. חשוב מאוד למצוא את התזמון הנכון ללמידה, כמו למשל – לתת לילד זמן לנוח אחרי בית הספר ורק אז לשבת על שיעורי בית, להניח לו לאכול קודם כל אוכל מזין ולאחר הארוחה לתרגל. נסו למצוא גם יום פנוי במהלך השבוע כמו שישי או שבת, כדי להשקיע יותר בשיעורים, להתקדם ולהעניק לו את הביטחון שאתם כאן בשבילו בכל עת. אל תפצירו בו למהר כי זה רק יגרום נזק, ילחיץ אותו ויוציא אותו מריכוז. שמרו על מסגרת לימוד קבועה, כדי שלילד תהיה שגרת לימודים והוא ידע שכל יום בין השעות 5-6 אחה"צ הוא משקיע בלמידה.
עזרה מקצועית
לעיתים שווה לשקול מורה פרטי עבור הילד, שמגיע מרקע לימודי וקשוב לצרכי הילד ויוכל להקדיש יותר תשומת לב לילד בקצב האישי שלו. דעו את המגבלות שלכם, אם אינכם מספיקים לתת לילד את מלוא תשומת הלב, קחו עזרה מבוץ. בדקו אם יש מסגרת לימודית קבוצתית או פרטנית שמתאימה לילד בבית הספר או מחוצה לו. בדקו גם אלטרנטיבות למידה מתאימות, לדוגמא, קורסים מקוונים באינטרנט שלעיתים מעניקים לילד הזדמנות נוספת לחזור על החומר בצורה חווייתית ומעניינת.